/ istock
Мъжът, който ги е прострелял, е с повдигнато обвинение
Двама младежи, на около 20 години, са били простреляни в пернишкото село Мещица в нощта срещу 23 септември, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР – Перник.

По младите мъже е стрелял 44 - годишен жител на селото с ловна пушка със сачми за дребни пернати птици.

От полицията в областния град потвърдиха версията, че става въпрос за скандал за момиче, но не потвърждават, че младежите са се опитвали да подпалят камион, който е собственост на 44 – годишния мъж от Мещица, предаде кореспондентът на БТА Людмила Костадинова.

В нощта на 23 септември, около три часа, група от четирима млади мъже пристигнали с автомобил пред дома на 44 – годишния мъж. Започнали да го викат, за да излезе, като скандалът прераснал в стрелба.

След инцидента простреляните младежи първо са потърсили помощ в Перник в многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Рахила Ангелова“, след това са били пренасочени към спешната болница „Пирогов“ в София. Двамата са без опасност за живота.  

Стрелецът първоначално успял да избягал в Кюстендил, където е задържан след подаден сигнал. Той е настанен в пернишкия арест за 24 часа. Водят се процесуално- следствени действия, допълват от ОД на МВР- Перник.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Перник 44-годишният мъж е с повдигнато обвинение.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство са събрани достатъчно доказателства за това, че на 23.09.2024 г. в с. Мещица, област Перник, обвиняемият направил опит за умишлено убийство.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура – Перник да внесе в съда искане за постоянен арест..

Престъплението, за което мъжът е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Людмила Костадинова/БТА