/ iStock/Getty Images
Жена на около 50-годишна възраст загина в катастрофа тази сутрин в участъка в ремонт на пътя за ГКПП "Лесово". Инцидентът е станал малко след 7:00 часа при разклона за село Тенево, потвърдиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Ямбол.

Самокатастрофирал е автомобил с мъж зад волана. Жената е била пътник в леката кола. Откарана е от екип на спешна помощ в областната болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол, където е починала. Продължава изясняването на причините за инцидента.

Автомобилът е навлязъл в затворения участък и се е блъснал в насип с инертни материали, въпреки поставените знаци за път в ремонт. Призоваваме шофьорите за повишено внимание, каза за БТА директорът на Областното пътно управление (ОПУ) инж. Галин Костов. 

Част от пътя между Ямбол и ГКПП "Лесово" е затворен от началото на тази седмица. Извършва се текущ ремонт на стойност над 5 млн. лева. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути. Ремонтът се очаква да приключи до 20 октомври, т. е. по-рано от предвидения срок до края на месеца, каза още директорът на ОПУ – Ямбол. 
БТА