На 1 юни - в Международния ден на детето, за децата на Ямбол са подготвени различни изненади, участия в атрактивни игри и много активности, съобщиха от Общината.

Празничната програма започва в 10:00 часа на сцената край фонтана в Градския парк с представлението, водено от любимия на всички бате Ангел Попов. За публиката са подготвени над 1000 многоцветни балони.

По повод деня на детето: БДЖ подарява безплатно пътуване за деца

В часовете преди обяд централната алея на Градската градина ще се превърне в истинска арена на празничните емоции и забавления с танци, сапунени балони и забавни приказни рисунки в емоционалната компания на кака Жени.

Клубът по водомоторни спортове с председател Валентин Захариев ще подари на децата от Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол едно незабравимо преживяване. Желаещите ще могат да направят обиколка по река Тунджа с джет при спазването на всички мерки за безопасност.

В 17:00 часа празникът продължава с първата "Балониада ' 2023" в Ямбол - територия, запазена за хиляди балони с любими приказни и комикс герои, зумба и забавни игри за малчуганите.

В 18:30 часа на сцената излизат младите таланти от "Джуниър бенд" - Велико Търново. Духовият оркестър на Средно училище „Емилиян Станев“, както и преди година, ще завладее публиката с поп, джаз и фънк, поднесени с артистизъм, импровизация и финес. 

Първи юни в града завършва с Магичното шоу на Дани Белев. Той е единственият български участник на Европейското първенство за магия, четирикратен балкански шампион в категория „Илюзии” и съосновател на най-голямата Магична организация у нас - „Quick Hands Project“. Шоуто на Дани Белев е от 19:30 на сцената край големия фонтан в Градския парк.