Пожар в автоморга в Ямбол
Пожар в автоморга в Ямбол / БТА
Замерват състоянието на въздуха в Ямбол заради големия пожар
Потушен е вече пожарът възникнал преди повече от девет часа в автоморга в Ямбол. Един противопожарен автомобил и екип остават дежурни на мястото на инцидента. Щетите тепърва ще се изясняват, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Пожарът пламна вчера около 15:30 часа в депо за стари автомобили в района на „Бившето автомобилно предприятие“ (ДАП). По първоначални данни е възникнал от преса за метални вторични суровини. Седем противопожарни автомобила и екипи от Ямбол, Сливен, Елхово и Стралджа се бориха с огнената стихия. 
 

Пожар в автоморга в Ямбол
БТА


Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда е в Ямбол и замерва състоянието на въздуха в различни части от града. Към момента няма официални данни за замърсяване на въздуха.

Големият пожар в автоморгата се разгоря вчера следобяд. Близо 10 часа огнеборци се опитваха да загасят горящите гуми, пластмасовите автомобилни части и остатъчни масла. Най-вероятната причина за огъня е преса за метални вторични суровини. Проверки започнаха представители на Инспекцията по труда, НАП и полицията.
 

Пожар в автоморга в Ямбол
БТА