/ iStock/Getty Images
"В близките месеци ще започне планираният ремонт на Музея на бойната слава в Ямбол", съобщи неговият директор о.р. полковник Георги Вардаров.

Изготвена е и се очаква одобрение на техническата спецификация за предстоящите ремонтни работи в музейния комплекс, които са на стойност около 1 640 000 лева.

Музеят на бойната слава в Ямбол с нова атракция

Планът предвижда извършването на основен ремонт на главния корпус на музея и на контролно-пропускателния пункт; на помещенията, в които са разположени макет на базирания край града германски военен цепелин през Първата световна война, както и възстановки на бойното поле с участието на ямболски военни подразделения.

Ще бъде изцяло изградено караулно помещение и ще бъде реновиран в оригиналния му вид портала-паметник на поделението, в което повече от 40 години е бил разположен 29-ти Ямболски пехотен полк.

В парка на музея се съхраняват реставрирани германски и руски танкове и щурмови оръдия, зенитни картечници, бронирани бойни машини, самолети, въртолет, ракетни установки, различни видове огнестрелно и хладно оръжие, санитарни автомобили, подвижни ремонтни работилници, походни кухни и друга военна техника.
БТА