Операцията продължава и към момента
Спрени са 322 нелегални мигранти при мащабна акция на българо-турската граница, съобщиха МВР.

В хода на работата по оперативна информация, е спрян автомобил, в който са превозвани 10 нелегални мигранти, представили се за граждани на Мароко. Те и съпровождащите ги двама български граждани са задържани.   

Повдиганаха обвинение на шофьора, превозвал голяма група мигранти на АМ „Тракия“

Специализираната полицейска операция започна тази сутрин в района на българо-турската граница, на територията на РДГП-Елхово - областите Бургас и Ямбол.

Целта на операцията е противодействие на престъпления, свързани с трафик на мигранти и нелегално преминаване през границата.

МВР

В нея са включени около 700 униформени служители от главните дирекции „Гранична полиция“, „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и „Национална полиция“. С оглед осигуряване на допълнителен контрол на междуселски пътища са обособени 25 КПП в пътни участъци в общините Малко Търново, Средец и Елхово. 

МВР

По данни на ГД „Гранична полиция“ към 16:00 часа, в резултат на извършените до момента действия в различни участъци на границата, при 18 случая не е допуснато незаконното преминаване на българска територия на 322 души.

Операцията продължава и към момента.