крадец
крадец / iStock/Getty Images
Мъж, обвинен в кражба, извършена при условията на опасен рецидив, бе задържан под стража в Ямбол, съобщиха от Районна прокуратура – Ямбол.

По искане на Районна прокуратура – Ямбол бе задържан под стража Димитър К. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел сумата от 400 лева от владението на мъж от село Войника, обл. Ямбол. Престъпното деяние е извършено за времето от 01.03.2020 г. до 26.03.2020 г. в село Войника, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.1, вр.чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.„а“, вр.чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че Димитър К е откраднал сумата (на два пъти по 200 лева) в различни дни от горепосочения период. Обвиняемият има 33 предходни осъждания.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Димитър К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Димитър К. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.