/ Агенция "Митници"
Митнически служители откриха 300 000 къса контрабандни цигари, скрити в колети с дрехи. В микробуса са намерени и недекларирани „маркови“ облекла.

Откриха контрабандни цигари в резервните гуми на камион на „Лесово“ (СНИМКИ)

В понеделник превозното средство с чужда регистрация пристига на Митнически пункт Лесово. Според представените документи от водача, турски гражданин, той е превозвал 66 колета с текстилни изделия от Турция за Германия през България.
 

цигари
Агенция "Митници"


Екип на мобилна митническа група от Централно митническо управление селектира товарния микробус за щателна проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура,  инспекторите установяват зони в декларирания товар с подозрителна плътност. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват, че 30 от колетите съдържат кашони с цигари, укрити под декларирани текстилни изделия. Иззети са общо 300 000 къса (15 000 кутии) контрабандни цигари от различни търговски марки, с турски акцизен бандерол. В товара са установени при проверката и колети с недекларирани 480 спортни комплекта, блузи и тениски с обозначения на световни търговски марки.
 

цигари
Агенция "Митници"


Мъж от Азербайджан се опита да пренесе контрабандни наргилета през „Капитан Андреево“Контрабандните тютюневи изделия и недекларирани облекла на обща стойност над 100 000 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.
 
    
 
Агенция "Митници"