/ iStock/Getty Images
Нощните заведения и тези с жива музика ще работят при стриктно спазване на мерките
"На свое заседание Областният медицински съвет в Ямбол реши от 28 октомври за 14 дни да се преустанови работата на читалищата и пенсионерските клубове. Нощните заведения и тези с жива музика ще работят при стриктно спазване на въведените от Министерство на здравеопазването мерки за работа".

Въвеждат пропускателен режим в търговските обекти в Ямболско

Това съобщи пред журналисти областният управител Димитър Иванов. Ямболска област все още не е в червената зона на заразените с коронавирус, но данните от последните дни са тревожни. През изминалото денонощие с потвърдена положителна проба за COVID-19 от областта, са 43 души.

ред заразените са трима лекари - един от извънболничната помощ и двама от болничната, две детски учителки в една група, която ще бъде поставена под карантина, а също паралелка в ямболска гимназия заради заразен ученик.

19 са новите случаи на COVID-19 в Ямболско

Общо към днешния ден установени с положителни проби са 682 души. На домашно лечение са 151 души, хоспитализирани са 21 пациенти, под карантина са 373 души, но броят им ще расте, защото продължава уточняването на новозаразените.

Единствената болница в областта с отделение за лечение на коронавирус е МБАЛ "Св. Пантелеймон". Леглата в нея за пациенти в тежко състояние са почти запълнени, посочи областният управител.
БТА