/ Дарик Враца
Усложнена остава зимната обстановка на територията на цялата област. Снежната покривка на места надминава 30 см. Републиканската и общинска пътни мрежи на територията на област Враца се снегопочистват и обработват и са проходими при зимни условия.

В три общини във Врачанско обявиха дървена ваканция за учениците

Продължава да има силни снегонавявания на път II-11 Мизия-Оряхово. Въведено е ограничение на движението за тежкотоварни автомобили над 12 т на път I-1 Мездра – Ботевград. Товарните автомобили трябва да се движат с вериги.

От днес до 28 февруари, включително в Община Оряхово са прекратени учебните занятия поради усложнената зимна обстановка. Занятията ще бъдат възстановени в четвъртък.

Във Враца започнаха проверки кой не е почистил снега

Със заповеди на кметовете на общините Враца, Бяла Слатина, Хайредин и Криводол се обявяват за неучебни дни 27 и 28 февруари.

Възстановено е електрозахранването в централната част на град Оряхово и в село Селановци. Няма населени места в област Враца с прекъснато електричество или водоподаване.

Преспи по над 2 метра затвориха училищата в Оряховско

Областният съвет по сигурност апелира водачите на моторни превозни средства да бъдат бдителни, да следят метеорологичната обстановка и да тръгват на път с необходимото оборудване за движение при зимни условия.
 
Областна администрация Враца