Жители на видински села блокират утре Дунав мост 2
Жители на видински села блокират утре Дунав мост 2 / Дарик Враца - арихв

Жители на  пет видински села ще блокират предупредително Дунав мост 2 в събота в знак на протест, съобщи радио Видин. Причината за недоволството на хората е  изграждането на предприятие за безотпадъчна преработка на автомобилни гуми в землището на село Сланотрън. "След като до момента не ни обърнаха никакво внимание смятаме предупредително в събота, от 10 часа, да блокираме пътя Дунав мост 2, за да разберат, че сме готови и на крайности, защото няма друг вариант”, е обявил кметът на Сланотрън Венелин Павлов.

 

Недоволството срещу завода не е от сега, в края на миналата година хората от Сланотрън, Кошава, Кутово, Антимово и Гомотарци протестираха пред Община Видин. Опит да успокои ситуацията направи в последствие областният управител.

Отговор на недоволството до момента  няма, въпреки че са уведомени всички институции, съобщиха членове на Инициативния комитет "Да спасим Златорожието". Те поставят срок до 31 август за отмяна на решението на  Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана, с което се одобрява изграждането на предприятието. В противен случай ще се премине към гражданско неподчинение докато проблемът не бъде решен.