Жена пострада тежко при катстрофа
Жена пострада тежко при катстрофа / netinfo

Три катастрофи причинени от пияни шофьори са станали през първия ден на новата година на територията на област Враца.

На пътя между Враца и кв. Кулата вчера сутринта са се сблъскали "Фиат Типо" и "Трабант". При инцидента най-тежко пострадала е пътуваща в "Трабанта" жена, която е със счупен десен крак и черепно-мозъчна травма. Тя е настанена във врачанската болница с временна опасност за живота. Ранена е и пътничка от другата кола, тя е с разкъсно-контузни рани на главата и крака. Водачът на немското возило е с най-леки наранявания, той е обслужен в Спешния медицински център и е освободен.

Причини за катастрофата са внезапно навлизане в лентата за насрещно движение и на двамата шофьори, както и употреба на алкохол от страна на водача на "Фиата". При него дрегерът е отчел 1.83 промила.

Същият ден около обяд на пътя между селата Липница и Алтимир се преобръща лек автомобил "Ауди 80". Ранен е направоспособният водач, който е получил комоцио. Направеният му тест за алкохол е отчел 1.78 промила.

В село Алтимир пък лек автомобил "Вартбург" се е блъснал в крайпътна табела. При инцидента убити и ранени няма. Причина за катастрофата е движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол от водача. При него дрегерът е отчел 3.15 промила.