Жена направи луди пътни полицаи
Жена направи луди пътни полицаи / ОД на МВР Монтана

Водачка от София „поизпоти" пътни полицаи от Монтана след като не се подчини на сигнал за спиране и успя да избяга от преследващите я коли.

Вчера, около 11,20 ч. служители на Пътна полиция при ОД МВР Монтана, намиращи се на входа на град Монтана при КПП Лом, подали сигнал със стоп палка за спиране на преминаващ лек автомобил "Ситроен С 3" със софийска регистрация. Водачът обаче не се е подчинил и е продължил движението си към центъра на гр. Монтана.

Веднага е подаден сигнал до дежурните патрули за предприемане на действия за установяване на автомобила и спирането му за проверка. Колата е засечена в центъра на гр. Монтана и е последвана от два полицейски автомобила. „Ситроенът" се насочил по бул. „Ал. Стамболийски" в посока изхода на града, като преминал на червен сигнал на светофарната уредба на всички кръстовища.

Преследваният автомобил е спрян от полицейските служители на гл. път Е 79 при стария разклон за гр. Вършец, на територията на област Враца. След спирането на автомобила е установено, че негов водач е 31-годишната А.Б. от гр. София. При проведената беседа полицаите усетили, че жената лъха на алкохол и е във видимо нетрезво състояние. Изпробвана е за алкохол в 13,09 ч. с алкотест, при което е отчетена концентрация на алкохол в издишания от нея въздух - 1,40 промила.

Съставени са два акта по КЗ и ЗДВП, като е издаден и талон за медицинско изследване. Нарушителката е съпроводена до ЦСМП за даване на кръв за изследване, но категорично отказала да направи това. По случая е образувано досъдебно производство срещу А.Б. за извършени престъпления по чл.343 б, ал.1 от НК - шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила и по чл. 270, ал. 1 от НК - за възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си.