Затварят и лявото платно на надлез за ремонт
Затварят и лявото платно на надлез за ремонт / Дарик Враца

От днес ще бъде затворено за ремонт и другото платно на надлеза при бул. „Панония". Това съобщи инж. Добромир Дилов, заместник-кмет и изпълняващ функциите кмет на Община Видин. Преди няколко дни той обяви пред медиите, че за да се пристъпи към тази мярка, иска да чуе и позицията на видинските граждани. В общината са получени около 30 писма на електронната поща, в които хората подкрепят идеята да се затвори и второто платно, за да могат да приключат в срок ремонтните дейности. Инж. Дилов уточни, че от гражданските сдружения няма постъпили становища по темата.

В момента на дясното платно се полага последният износоустойчив пласт и се монтират работните фуги по конструкцията на надлеза. На фирмата-изпълнител са й необходими общо 10 дни за изпълнението на тези дейности. Ако времето се влоши, вместо да се изчаква с полагането на асфалта, може да се работи в лявото платно по демонтажа и извозването на строителните отпадъци. Направено е съгласуване с КАТ и днес е започнал монтаж на указателните табели и знаци. Заместник-кметът посочи, че затварянето на надлеза неминуемо ще затрудни движението в града, но стъпката се предприема, за да се гарантира завършването на ремонта.

Затварят и лявото платно на надлез за ремонт
netinfo

Инж. Добромир Дилов коментира още въпроса с общинската автогара, като заяви, че в обществото се нагнетява напрежение относно намеренията на общинското ръководство. Той каза пред медиите, че в сайта на общината могат да бъдат разгледани протоколите от срещите на комисията по транспорт, разрешителното за ремонт на пътното платно и всички други документи, свързани с обекта. И уточни, че може би погрешно е разбрано, че е необходимо разрешително за строеж на автогара, защото на практика тя ще се помещава в сградата на старата ж.п. гара, която остава неизползваема и е паметник на културата.

Затварят и лявото платно на надлез за ремонт
netinfo

Общината е изготвила проект за организация на движението, като в съществуващата ж.п. гара се обособява и автогара. Заместник-кметът обясни, че движението се прехвърля по платното пред пощата, като тротоарът около паметника на Скърбящия воин се демонтира и се разширява пътя. Този проект е съгласуван и отговаря на всички разпоредби за движение по пътищата. Стоянката на таксиметровите автомобили се запазва. Пред старата ж.п. гара се обособяват 4 стоянки за тръгващите автобуси. В зоната ще се изгради и кръгово кръстовище, което е с маркировка и изкуствени неравности.

Затварят и лявото платно на надлез за ремонт
netinfo