Затягат контрола по добиване на дървен материал
Затягат контрола по добиване на дървен материал / netinfo

Министерство на земеделието и храните въвежда стриктни мерки и затяга контрола върху бракониерството в горите. Това стана ясно на спешната среща организирана днес от зам.областният управител на Враца Валентин Литов по повод ширещата се незаконна сеч в региона. Участие в срещата взеха Мартин Иванов, началник на отдел "Опазване на горите" в Агенция по горите, директорът на РУГ-Берковица Валя Каменова, кметове, директори на лесничействата от областта и представители на прокуратурата във Враца.

В програмата, подготвена от министерството, са посочени и започващите масови съвместни акции с участието на представители на горските стопанства, регионалната дирекция по горите и специализираното  звено в София. При необходимост в групите ще влязат и полицаи. 

Междувременно кметовете трябва да ускорят регистрацията на каруците в населените места и идентификацията на впрегатните животни. Започват и засилени провреки в горите, по пътищата и вътре в населените места за законния произход на дървесината. МВР ще спира превозни средства за проверки на изправност и регистрация. Преписките и рецидивите в незаконния добив на дървесина ще се дават на прокурора.

Затягат контрола по добиване на дървен материал
netinfo