Пътна полиция
Пътна полиция / Снимка: Дарик, архив
Два автомобила без регистрация и с нередовни водачи засякоха само за няколко часа органите на реда на пътя между селата Горно и Долно Озирово, съобщиха от ОД на МВР Монтана.

Първият е спрян вчера по обяд. Оказало се, че товарният автомобил "Зил - 157" със софийска регистрация е управляван от неправоспособния водач М.М./25 г./, живеещ в с. Долно Озирово. При направената справка станало ясно, че регистрационните табели не отговарят на номера на шасито и са издадени за друг товарен автомобил, собственост на И.М./26 г./ от с. Долно Озирово. На водача са съставени 4 акта по ЗДВП. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 345 ал. 1 от НК.

Малко по-късно, на същия път е спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес С 220" без поставени регистрационни табели. При извършената проверка е установено, че автомобилът е управляван от А.К./27 г./ от гр. Куклен, обл. Пловдив. Водачът не представил документи за самоличност и документи за МПС-то. На А.К. е съставен акт по ЗДВП. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Вършец по чл. 345, ал.2 от НК. 

 
ОД на МВР Монтана