Заседава Регионалният съвет за развитие на Северозапада
Заседава Регионалният съвет за развитие на Северозапада / Областна администрация Враца

Заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район съвместно с Регионалния координационен комитет към Съвета се проведе във Вършец. Участие взеха представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, заместник областни управители, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на Агенция „Пътна инфраструктура", „Национален център за териториално развитие" ЕАД, Фондация за реформа в местното самоуправление, както и представители на академичните среди.

След проведено гласуване за заместник - председател на Съвета за периода 01 юли до 31 декември 2015 г. е избран Иво Цветков- кмет на община Бяла Слатина.
На заседанието се представи, обсъди и одобри Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северозападен район (2014-2020 г.) за 2014г.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството - Иван Аспарухов информира членовете на Съвета за процеса на разработване на целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични, планински и полупланински слабо развити райони.
Експерт от „Национален център за териториално развитие" ЕАД представи резултатите от анализа на социално-икономическото развитие на Северозападна България.
Представени бяха и добри иновативни практики на бизнеса в Северозападен район.