Заповядайте в библиотеката!
Заповядайте в библиотеката! / netinfo
Ученици, интересуващи се от професията на библиотекаря ще могат да станат такива за един ден. Инициативата е на врачанската Регионална библиотека “Христо Ботев” като част от националната библиотечна седмица, която започва от днес. Според програмата, следобед от 16 часа ще бъде открита изложба с наградените творби от конкурса „Дух и материя”, посветен на 130 годишнината от рождението на Андрей Николов.

Утре от 17 часа е насрочено представяне на творчеството на Теодора Димова и организиране среща- разговор с нея, а за 14 май е предвидена среща с детската писателка Ели Томинска.

Седмицата ще завърши със среща–разговор за съвременната роля на библиотеките с членовете на комисията по култура на община Враца и библиотечните специалисти.

През целия период, от днес до 16, ще бъдат организирани посещения на ученици за запознаване с информационните ресурси и предлаганите услуги; предвидени са дни без глоби – за пропусналите да върнат в срок взети документи, организира се и дарителска акция за детски книги.