Първа копка
Първа копка
Враца ще има нов спортен комплекс, с две игрища за минифутбол, модерна база и възстановителен център.
На официалната церемония, инвеститорът Вангел Вангелов заяви, че съвсем скоро в града ще има ефективна спортна инфраструктура, където младите таланти да се развиват.

Председателят на УС на Футболен клуб „Околчица-Враца“ – Валентин Лилов благодари на местната администрация и Общинския съвет за оказаната подкрепа при реализиране на инвестиционното намерение.

Кметът Калин Каменов коментира, че след по-малко от година Враца ще разполага с един от най-модерните спортни комплекси в Северозападна България. „Дълги години тук имаше една пустееща сграда, която застрашаваше живота на преминаващите. Благодарение на общите ни усилия с инвеститора, както и подкрепата на общинските съветници, днес поставяме началото на изграждането на модерна спортна база, която ще се използва целогодишно. Това е втората добра новина за последната седмица, тъй като само преди няколко дни в града отново отвори врати картинг пистата. Изпълняваните проекти и активната подкрепа на местния бизнес ще допринесат за възраждането на спортен комплекс „Христо Ботев“ – каза още Каменов.

Първа копка

Началото на строителството бе поставено със символична първа копка, която бе направена от кмета Калин Каменов, Вангел Вангелов и Валентин Лилов. Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Галин от врачанската епархия.

На събитието присъстваха още: главният архитект – Чавдар Спасов, футболистите от детско-юношеската школа на Ботев Враца и представители на спортните клубове.

Спортният комплекс ще се намира в непосредствена близост до стадион „Христо Ботев“. На терен от 8 дка ще бъдат изградени две игрища, с изкуствена настилка, като едното от тях ще е закрито. Обектът е отдаден под наем на инвеститора за срок от 10 години, с решение на Общински съвет - Враца. В близост до двете игрища, на площ от над 1300 кв.м. ще се построи модерен спортен комплекс, със съблекални и възстановителен център.
 
Община Враца