Започва делото против Данчо Пръча и бандата му
Започва делото против Данчо Пръча и бандата му / netinfo

Внесен е вече обвинителен акт срещу бандата на Йордан Тонов - Данчо Пръча, съобщи днес говорителят на Окръжен съд - Враца Снежана Наумова. Първото и най-тежко обвинение е на Йордан Тонов по чл. 321, ал.1 от НК, "за образуване и ръководене на престъпна група, с цел наркоразпространение". По това обвинение се предвижда наказание от 5 до 15 години.

Към  Милен Цонков, Калин Петков, Венелин Кръстев и Никола Николов е повдигнато обвинение за участие в престъпната група, за което наказанието е от 3 до 10 години. Против четирима от тях има  повдигнати още три обвинения: за склоняване към проституция, в изпълнение на решение на организирана престъпна група; блудство и трафик на хора.  

Преди два месеца Венелин Кръстев сключи споразумение с прокуратурата по две от обвиненията, но ще бъде подведен под отговорност също така по чл. 152 ал.3, за изнасилване, извършено от повече от две или повече лица, заедно с Калин Петков, Никола Николов и Васил Иванов. По това обвинение закона предвижда наказание от 3 до 15 години.  

Делото е насрочено за времето от 9 до 13 ноември и ще се гледа при закрити врати.