Областният управител на проверка на моста.
Областният управител на проверка на моста. / Областна администрация Враца
От днес започва авариен ремонт на моста до Краводер, който е част от международния път Е-79 между Враца и Монтана. Това стана ясно по време на посещение на областния управител на област Враца Момчил Младенов на опасното съоръжение. Днес Младенов направи оглед на моста, по който от вчера се е образувала  дупка с дължина 1,5 м и ширина почти 1,20 м. Оголена е и арматурата на пътното съоръжение.

Областният управител се срещна с жители на намиращите се в близост села, кметовете на Криводол, Краводер и Главаци, и представители на пътно поддържащата фирма. „Проблемите са големи и са от дълго време. Трябва да алармираме за тях на най-високо ниво, защото самата плоча на моста е компрометирана, не е настилката“, каза областният управител на Враца. Момчил Младенов заяви, че е запознат с проблема за състоянието на моста до Краводер, който е дългогодишен. Той бе категоричен, че трябва да се предвиди по-сериозен ремонт на съоръжението.

Първите мерки, които областният управител разпореди да бъдат извършени са: разширяване периметъра на сигнализацията, с която се обозначава, че съоръжението е в ремонт и експресно запълване на проблемните участъци. Младенов даде указания и на директорите на Областното пътно управление във Враца и Областната дирекция на МВР на мястото да има дежурен патрул, а скоростта на преминаване на МПС-та ще бъде намалена до 30км/ч.

Жителите на Криводол, Краводер и Главаци запознаха областния управител с подписка, с която изразяват недоволството си от състоянието на инфраструктурата в Северозападна България. Тя ще бъде адресирана до Министерски съвет, а Момчил Младенов пое ангажимент да съдейства за запознаване на съответните длъжностни лица с нея.