Започна работа по подобряване на водните услуги в Криводол
Започна работа по подобряване на водните услуги в Криводол / netinfo
Кметът на Община Криводол инж. Николай Иванов подписа договор по Оперативна програма „Околна среда” към Министерството на околната среда и водите по проект на общината “Техническа помощ за подготовка на интегриран инвестиционен проект във водния сектор на гр. Криводол”. Общата стойност на проекта е в размер на 847 200 лева.

Проектът за техническа помощ ще направи възможно дефинирането, изготвянето и осигуряването на финансиране по ОП “Околна среда 2007 – 2013” на инвестиционен проект за изграждане на канализационната мрежа и Пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ и в допълнение части от водоснабдителната система на гр. Криводол.

Реализацията на този мащабен проект цели опазване и подобряване на околната среда, качеството на живот и работната среда в Криводол, и създаване на предпоставки за привличане на родни и чужди инвестиции. В бъдеще усилията ще бъдат насочени към доизграждане на канализация и пречиствателни съоръжения за отпадни води в останалите населени места от Община Криводол.