Започна изборният ден във врачанско
Започна изборният ден във врачанско / Дарик Враца

Изборният ден във врачанско е започнал навреме, съобщи за Дарик говорителят на РИК Враца Владислава Лакова. Има неявили се отделни членове на СИК, но това не е попречило на изборния процес. 171 600 хил. души от областта могат да вземат участие в днешния евровот. Те ще гласуват в общо 311 СИК и в 3 подвижни урни - 2 в Бяла Слатина и 1 в Криводол.

Все още няма официални данни за изборната активност, но проверка на Дарик установи, че в част от СИК гласувалите се броят на пръстите на едната ръка, което прави активност под 1 % поне за областния град.

Стана ясно, че 17 СИК, от общо 24 СИК в Оряхово няма ток, заради аварии в електропреносната мрежа. От ЧЕЗ са заявили, че до 18 часа електрозахранването ще бъде възстановено. На този етап липсата на електричество не възпрепятства изборния процес, каза още Владислава Лакова.

Изборният ден приключва в 19 часа.

От ОД на МВР Враца съобщиха, че не е имало проблеми по отношение на охраната на изборните помещения през изминалата нощ.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност" в ОДМВР- Враца издават и в днешния ден удостоверения на граждани изгубил или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

От органите на реда напомниха, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.