Данъчна декларация
Данъчна декларация / Дарик Враца
Заради промени в законодателството тази година данъчната кампания  започна от 10 януари. Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени от тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на НАП или по пощата. Образци на декларациите са публикувани на сайта на приходната агенция.

През първия ден от старта на кампанията в офис на НАП Враца са приети 25  декларации за доходите на физически лица, от тях 14 са  подадени по интернет, в т.ч. с електронен подпис 9 и с ПИК 5.
 
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2019 г. Най-бързо и лесно декларация се подава по интернет с персонален идентификационен код, уточняват от НАП.  

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2019 г.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.