/ Община Монтана
Кметът на Монтана Златко Живков откри детски футболен турнир на отбори от школите на Монтана и сръбската Община Враня. Приятелските срещи ще се проведат в рамките на следващите три дни и  са възможни благодарение на общия трансграничен европроект  между двете общини.

Партньорството цели подобряване на местната спортна инфраструктура, като база за развитие на млади таланти. С проекта ще бъдат създадени и по-добри условия за активен и здравословен живот за младите хора в граничния регион.

Планирани са дейности за изграждането на младежки мрежи, опознаване, обмен на информация и идеи за бъдещо сътрудничество.

Двата отбора.
Община Монтана


Пред завършване са две тренировъчни футболни игрища – с изкуствен и с тревен терен, ограда и осветление. Съоръженията също са част от проекта и непрекъснатата им натовареност с тренировки и мачове е белег за бъдещата му устойчивост, коментира кметът Живков.

Инвестициите за строителните, образователни и спортни инициативи,  които ще бъдат направени в Монтана и Враня са в размер на близо 600 хиляди евро. Като близо 60 на сто от тях са насочени към дейности в българската община.