/ Снимка: Дарик, архив
Служители на полицията в участък Вълчедръм установиха авторите на кражби в с. Разград. На 13 юни, в участък-Вълчедръм е постъпил сигнал от жител на с. Разград, Община Вълчедръм, за това, че при посещение на наследственият му имот е установил, че в къщата е проникнато и е извършена кражба на 2 легла персон и половина, 2 пружини за спалня и 2 печки на твърдо гориво.

Разкриха двамата мъже, обрали свой съселянин

От проведените издирвателни мероприятия по "горещи следи" е установено, че извършители на кражбата са 25 годишен от Козлодуй, и 23 годишен мъж от с. Разград, Община Вълчедръм. Вещите обект на посегателство са намерени.
 
Откраднаха метална каса с оръжие и пари

Двамата се оказали извършители и на друга кражба в района. Тя е извършена още на 26 юни, миналата година, като сигнал за нея е подаден на 12 юли 2017 г. от служители на ВиК-Монтана.

Кражба в здравно заведение във Враца

Те обяснили, че от  трафопост в местността "Ралчин дол", в землището на Разград е извършена кражба на около 150 литра трансформаторно масло. Като извършители са уличени  25 годишен мъж от Козлодуй, и 23 годишен от с. Разград, Община Вълчедръм.

Лицата са разпитани, като подробно са описали начина на извършване на кражбата. Досъдебното производство е възобновено.  
ОД на МВР Монтана