Задържаха жена за кражба на 30 000 лева
Задържаха жена за кражба на 30 000 лева / Дарик - архив

Жена, откраднала пари и вещи за близо 30 000 лева в Комплексния онкологичен център в гр. Враца, е с постоянна мярка „Задържане под стража". Районна прокуратура - Враца е привлякла като обвиняема П. Танева за извършено от нея престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода" от три до петнадесет години.

На 21.06.2010 г., около 10:50 ч., в гр. Враца, в кабинет при Комплексния онкологичен център в града, обвиняемата П. Танева отнела чужди движими вещи от владението на собственика им Н. М., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено в съучастие с непълнолетната Е. В. - извършител, и Е.Т. като помагач. Сред откраднатите вещи са били: дамска чанта, портмонета, диоптрични очила, секретни ключове и ключ от сейф, несесер с тоалетни принадлежности, мобилен телефон марка „Nokia" и парична сума от 400 лева и 14 650 евро. Общата стойност на отнетите вещи възлиза на 29 197 лв.

Понастоящем, по искане на Врачанската районна прокуратура, обвиняемата Танева е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража", като срещу нея има още един заявителски материал за кражба. По делото има събрани данни, че жената се укривала, тъй като не била открита на адреса, което довело до спиране на наказателното производство с постановление на РП-Враца от 26.05.2015 г. и обявяването й за общодържавно издирване.
При определянето на мярката за неотклонение съдът е отчел предишните осъждания на Танева, които са шест на брой и са изцяло за престъпления против собствеността. Тези деяния обуславят извод, че тя има трайни престъпни наклонности.