/ Георги Атанасов
В град Лом, на 19 май, от 11:00 часа, опустялата от десетилетия чакалня на старата гара ще посрещне съгражданите на поета Георги Атанасов за представянето на новата му единадесета книга „Събличането на росата“.

Под олющения сводест таван и потъмнелите от времето витражи ще се съберат десетки ломчани, за да чуят стиховете на един от съвременните  български поети и песните на децата от познатата в музикалните среди ломската Вокална група „Шоколадче“.

Част от тях през юни 2014 г. подкрепиха инициаторите на проекта „Култура на крайната гара“,  сред които бяха Георги Атанасов и кметът на града Пенка Пенкова. Освен поезия, на 19 май за пореден път ще се чуе мечтата на ломчани да създадат център, в който да се срещнат европейската строителна архитектура от преди повече от 100 години и съвременната духовна култура в областите на словестността, живописта и музиката.

"Проектът е приет от Общинския съвет в град Лом и е открита процедура за използването на старата гара след модерно интериорно обновяване за културен център на Лом", съобщи още Георги Атанасов.