/ / Thinkstock/Getty Images
За броени часове видински криминалисти разкриха авторите на въоръжен грабеж, извършен в града. С прокурорско постановление за срок до 72 часа вече са задържани двама местни жители на по 21 години. Грабежът станал рано сутринта, на 7 юли.

Откраднаха домашна ракия и брадви

Минути след 6.30 часа, трима маскирани нахлули в жилището на видинчанин в комплекс ”Крум Бъчваров”. Нападателите му нанесли удари с юмруци и след заплахи с пистолети отнели сумата от 500 лева, DVD плеър,  плейстейшън и дрон с дистанционно и камера. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти разкрили тримата автори на деянието и към 19:00 часа, същият ден, задържали двама от тях.

Разследващите извършили претърсвания на четири адреса, на два от тях открили и иззели инкриминираните вещи и два пистолета с празни пълнители. На 8 юли, двама 21-годишни мъже са привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство.

Разкриха крадци, изнасящи метали от затворено предприятие

С постановление на прокурор от Районна прокуратура-Видин на двамата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Съучастникът им – 20-годишен мъж от село Покрайна е обявен за общодържавно издирване. Разследването по случая продължава.