За царското достойнство и новият кмет
За царското достойнство и новият кмет / netinfo
Още от времето, когато са съществували градовете държави - древните гърци имали обичай - да си избират за цар чужденец. След мандата независимо как е управлявал, го качвали на кораб, който го завеждал на остров - скалист и безлюден – като Сървайварите, на който нямало никакви условия за живот. Умирали там царете от глад и жажда.
Независимо от това всеки искал да управлява. Но един от тях се оказал хитроумен и като разбрал какво го чака, тайно изпратил на острова храна и всичко необходимо. Това, което изпратил , го устройвало да преживее и така живял до дълбока старост там.
Поуката е тази историческа притча е , че Бог на всички ни е дал царско достойноство, но не всеки от нас го осъзнава. Човек като се ражда и получава царско достойноство – получава печат на Бога – това е душата, която всеки от нас носи . Но не всеки си я търси и си я познава тая душа.

Или иначе казано- всичко получаваме в този живот наготово- родители , семейство, здраве, свободна воля и разум, които трябва да използваме така, както всеки от нас реши. Как да го оползотворяваме този разум и какво да пращаме на този остров в зависимост от това, което Бог е вложил във всяка човешка душа. Ако изпълняваме златното правило: “ Това което искате да вършат хората на вас, това правете и вие на тях”ще живеем дълго и щастливо. Златно правило на всяко идеално общество .

Дали си избрахме подходящия водач за следващите 4 години? Как ще управлява той?
Нека новият кмет на Враца да си помисли за това, с което се ражда, за царското достойнство или за тази душа, която всеки от нас носи... Пожелавам му дълъг политически хъс, успешно решаване на всички дилеми пред общината и да не забравя, че обеща да върне Враца на врачани!
Честит нов кмет на всички, които гласуваха вчера!
Честито кметски мандат, г-н Младенов!
Пожелавам Ви да не Ви изпратят врачани на онзи безлюден остров като цар чужденец. А Вие постоъпвайте по душа и по съвест решавайте проблемите. 4-те години ще минат бързо. И тогава ще ви чака онзи кораб, който ще ви заведе на острова. От Вас зависи къде щи Ви заведе - на пустия безлюден остров или сред хората, тези които Ви избраха...