Южнокорейски инвеститори - с интерес към биологичното земеделие във Видин
Южнокорейски инвеститори - с интерес към биологичното земеделие във Видин / netinfo

„Корейски бизнесмени планират да инвестират в биологичното земеделие и животновъдство в област Видин. Има конкретен инвестиционен интерес към развиване на органичното птицевъдство" Това обяви посланикът на Република Корея у нас - Негово превъзходителство Шин Менгхо по време на среща с областният управител на Видин инж.Кръстьо Спасов. Дипломатът изрази увереност в добрите перспективи на подобен проект, тъй като по думите му в сферата на селското стопанство България се ползва с голям авторитет в Република Корея.

Според областния управител проблем е липсата на предприятия за преработка на селскостопанската продукция, но вече се работи за създаването на стокова борса за зеленчуци и плодове. „Имаме идея и за изграждане на рибно пристанище с преработвателно предприятие", каза инж. Кръстьо Спасов.
Двамата обсъдиха и перспективите в строителството, инфраструктура и комуникациите, като Н.Пр. Шин Менгхо не изключи инвеститорски интерес от страна на корейски компании и в тези области на развитие.

Южнокорейски инвеститори - с интерес към биологичното земеделие във Видин
netinfo

„Видинският регион е разположен в близост до другите европейски държави и има обещаващо икономическо развитие и добро бъдеще", изрази увереност посланикът на Република Корея.

Областният управител отбеляза, че българското правителство обръща специално внимание на Северозападния регион и че до края на януари т.г. ще стане готова Стратегията за целева финансова подкрепа по Споразумение за партньорство с Европейската комисия в новия програмен период 2014-2020г. Той подчерта значението на заложения в нея интегриран подход, чрез който проблемите на регионите няма да се решават „на парче", а на база на обща визия за тяхното балансирано и устойчиво развитие.