Възрастна жена е с леки обгаряния след избухване на газова бутилка
Възрастна жена е с леки обгаряния след избухване на газова бутилка / Дарик Враца, Галя Василева

Газова бутилка избухна в дома на 85-годишната Анка Филева днес малко преди 13 часа. Инцидентът е станал в апартамент на ул "Хр. Ботев" във Враца, в така известния Кривия блок зад Съдебната палата.

Жената решила да си приготвя обяд на газовия котлон, когато той избухнал и обгорил косата и веждите й. Възрастната жена бързо съумяла със стъпките пред банята да затисне огъня от бутилката, след което веднага се обадила на пожарната.

Екип на Пожарна безопасност и спасяване пристигна много бързо и успя да обезопаси пълната бутилка. Възрастната жена беше в шок от случилото се, но адекватно е реагирала на създадената ситуация, казаха огнеборците. Развълнувана жената благодари на пожарникарите, полицаите и лекарския екип за бързата реакция.

Щетите са минимални-обгорели са стената, водомера и всичко в близост до бутилката, която е била разположена в съседната на кухнята баня.

Пожарникарите за пореден път апелираха да се внимава при боравенето с газови уреди. Те заявиха, че няма достатъчен контрол върху газовите бутилки.