Във Видин вече се заклеха
Във Видин вече се заклеха / Община Видин

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Видин и да работя за тяхното благоденствие" - с тези думи новите кметове и общински съветници положиха клетва и встъпиха в длъжностите си днес на първото заседание на новия Общински съвет. Тържественото заседание откри областният управител Пламен Стефанов.

След клетвата, Румен Видов предаде на новия кмет Герго Гергов символите на властта - кметската огърлица, ключ на град Видин и печата на общината. Видов връчи и специален дар на новия градоначалник - икона на Свети Димитър. „Нека Свети Димитър да закриля община Видин и неговите жители", каза Румен Видов и пожела успех в работата на новото ръководство на общината. От трибуната той изрази и благодарността си към състава на предишния Общински съвет и всички служители на администрацията за работата им през изминалите четири години.

Новият кмет на община Видин Герго Гергов заяви, че сред приоритетите му са прозрачното и ефективно управление на институцията. „Искам да подчерта, че независимо от партийната принадлежност на всеки, ние сме длъжни да работим като едно цяло и в интерес на жителите на общината", подчерта пред присъстващите Герго Гергов.

Във Видин вече се заклеха
netinfo

За председател на Общинския съвет бе избран Пламен Трифонов. От 36-ма гласували, 21 гласа са за Трифонов, 12 - за Росица Кирова, останалите три - недействителни.

На тържественото заседание присъства и Видинския митрополит Дометиан, който също произнесе слово пред присъстващите и подари библии на новия кмет и новия председател на местния парламент.