Във Видин ще търсят инвестиционни партньори
Във Видин ще търсят инвестиционни партньори / netinfo

„Търсенето на инвестиционни партньори ще бъде основният приоритет на Община Видин. В този смисъл при преструктурирането на административния екип на Общината ще има известни промени. Това каза днес на първата си пресконференция кметът на Видин инж. Румен Видов.

Няма да има уволнения по политически причини, нито ще се искат оставки. Ще бъда безкомпромисен към хора, които се опитат да си осигурят нерегламентирани доходи, благодарение на служебния пост, който заемат, каза кметът на Видин на среща с целия административен екип на Общината. Според него трябва да се извърши ново преброяване на населението в общината, за да се стъпи на актуални данни при определянето на размера на местните данъци и такси.

Такава актуализация ще бъде изключително полезна и при решаването на проблеми по благоустрояването и определянето на приоритетите в социалната политика на Общината. Инж. Видов подкрепя идеята за провеждането на допитвания на ниво община, а защо не и на по-малки общности – населени места, квартали, когато трябва да се вземат решения по въпроси с локален характер.

„Община Видин има неизплатени задължения към Фирма „Титан-Север” в размер на около 1 милион лева. Имам уверенията на ръководството на Фирмата, че няма да спира работа.” – уточни инж. Видов. По предварителни данни неразплатените задължения на Общината към днешна дата са около 3,5 милиона лева.