Доц Великов получава наградата от Максим Минчев
Доц Великов получава наградата от Максим Минчев / Община Видин
Събитието се организира от Българската телеграфна агенция и Регионалния пресклуб във Видин. С наградата „Бялата птица” бе удостоен доц. Борислав Великов  за неговата благотворителна дейност и значим обществен принос за 2016 г. Статуетката бе връчена от Максим Минчев – генерален директор на БТА. Наградата е за изключителни заслуги като дарител на социални домове, постоянен спонсор на спортисти и за особени добродеяния и щедрост.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков също поздрави доц. Борислав Великов за неговата значима обществена дейност и заяви, че за него е висока чест да присъства на поредното връчване на наградата „Бялата птица” от страна на Българската телеграфна агенция. На церемонията присъстваха представители на всички политически сили от региона, областният управител Огнян Асенов, председателят на Общинския съвет Генади Велков,  Белоградчишкият епископ Поликарп, архимандрит Антим, служители на държавни и обществени институции, личности от местния бизнес, журналисти.

Белоградчишкият епископ Поликарп връчи орден "Антим I" и грамота на доц. Борислав Великов за активната му дарителска дейност за възстановяване на храмове във Видинска епархия. Сребърната статуетка „Бялата птица” е дело на известния наш скулптор Александър Пройнов – АПЕР. Тя се връчва за седми пореден път, като предишни нейни носители са дамските Инер Уил клубове – дистрикт 248 – България, Лайънс клуб - Видин, Белоградчишкият епископ Поликарп,  кметът на Община Монтана Златко Живков и игуменът на Троянския манастир епископ Сионий.