Враждуващи компании се обърнаха срещу полицаи дошли да ги разтърват
Враждуващи компании се обърнаха срещу полицаи дошли да ги разтърват / Дарик Враца

"Пет денонощия задържане в поделенията на МВР" е наказанието, наложено на четирима, посегнали срещу полицейски служител. На 3 март към 21.16 часа в центъра на монтанското с. Габровница възникнал скандал, прераснал в побой между 23-годишния С.Н. от една страна и 41-годишния П.Е., 38-годишния П.И., 41-годишния П.Е. от друга страна, всичките от селото, представители на две различни фамилии.

Отзовалите се на сигнала двама полицейски служители опитали да разделят и помирят враждуващите страни, при което станали обект на нападение. Срещу единия униформен служител бил размахан моторен трион. На място са изпратени допълнителни полицейски сили от РУП-Монтана, които задържали четирима - С.Н./23 г./, П.Е./41 г./, П.И./38 г./ и П.Е./41 г./.

По данни на свидетели мъжете пили алкохол в заведение в центъра на селото и възникнал спор между враждуващите за откраднат кон. Препирнята прераснала в масов побой. При инцидента няма наранени служители на РУП-Монтана, жители на Габровница, повредени служебни автомобили и техника.

Участниците в свадата са задържани за 24 часа в РУП-Монтана, снети са им обяснения и им е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Районният съд в Монтана им е наложил административно наказание "пет денонощия задържане в поделенията на МВР".