Врачанските полицаи се представиха достойно
Врачанските полицаи се представиха достойно / ОД на МВР - Враца

Отборът по стрелба на СК „Спартак – Враца“ при Областната дирекция на МВР – Враца взе участие  в Републикански турнир по стрелба „Величко Величков“ , който се проведе от в гр. Плевен. На турнира врачанските стрелци затвърдиха мястото си в елита на полицейската стрелба с големокалибрен пистолет.

Катя Василева спечели второ място в индивидуалното класиране при жените, с резултат от 195 точки, а Евгени Христов взе четвъртото място в индивидуалната надпревара при мъжете, на една точка от медала за трето място. Мъжкия отбор на врачанските полицаи в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Евгени Христов остана също на четвърто място в отборната надпревара. При мъжете  шампиони станаха стрелците от Главна Дирекция Пожарна Безопастност и Защита на Населението.

В отборното класиране женския отбор на СК“Спартак-Враца“ в състав Катя Василева и Йоана Петрова останаха извън призовото класиране, като при жените шампиони станаха стрелците на Академия – МВР, тяхна остана и купата за първо място в комплексното класиране на турнира.

 

Републиканския Турнир по стрелба „Величко Величков“ е традиционен и се провежда от Спорта Асоциация на МВР и ОДМВР-Плевен в чест на олимпийския медалист по спортна стрелба на България - Величко Величков. В турнира участие взеха 17 отбора и общо 84  състезатели.