Врачанските полицаи разбиха нарколаборатория
Врачанските полицаи разбиха нарколаборатория / Снимка: ОД на МВР - Враца

Нарколаборатория разбиха врачанските полицаи при специализирана акция снощи. Лабораторията е била разположена в стопанска постройка /бивш  краварник/, в стопанския двор на мездренското село Върбешница.

По време на проверката полицаите са установили двама, които са направили опит да избягат, прескачайки масивната ограда.

Установено е, че това са: В.С. на 47г. и Л.А. на 42г. от София, криминално проявени,  осъждани. Двамата са задържани.

Врачанските полицаи разбиха нарколаборатория
netinfo

 

При огледа на сградата с размери  60/16 метра, са открити работеща инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа, помещение с инсталация за отглеждане на разсад от конопени растения. Иззети са 3 915 растения с височина между 80-110 см., които при извършения полеви наркотест реагират на канабис и  още 2 858 растения с височина от 5-100 см. Общото количество иззета зелена листна маса е около 190 кг.

Открита е работеща инсталация оборудвана с дизелов генератор, вентилационна система, водонапоителна система, въздухопроводи, изградена отоплителна и осветителна система от кварцови лампи, UPS батерии, различни препарати и торове за растителна защита и други материали.

Врачанските полицаи разбиха нарколаборатория
netinfo

За случая е уведомена прокуратурата в Мездра. Образувано е дознание  за престъпление по чл.354в, ал.1 от НК. Двамата задържани са осъждани за различни престъпления- по Чл.227б от НК, измами  с предприсъединителните фондове на ЕС и др.