/ Дамян Петров
Отборът по стрелба на СК „Спартак - Враца“ при ОД на МВР-Враца взе участие в 25-ия Републикански турнир по стрелба „Величко Величков”, който се проведе в Плевен. Турнирът е традиционен, а организатори бяха  Спорта Асоциация на МВР и ОДМВР-Плевен в чест на олимпийския медалист по спортна стрелба - Величко Величков. Участие взеха 19 отбора с общо 97 състезатели

Наградени състезатели

Врачанският отбор се представи достойно като завоюва четвърто място в комплексното класиране. Плакетът за първо място в комплексното класиране отиде при домакините от ОД на МВР –Плевен. Мъжкият отбор в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Илиян Георгиев остана извън призовата шестица, но женският отбор спечели трето място в отборната надпревара.

Катя Василева и Десислава Иванова, която се завърна в стрелбата след кратка пауза, демонстрираха добрата си подготовка. При мъжете шампиони станаха стрелците от СОБТ, а при жените състезателките от ОД на МВР-Пазарджик.

По-нежната поливина от отбора


В индивидуалната надпревара при жените Катя Василева спечели трето място, като спази традицията да започва годината с медал. Стрелците на СК ,,Спартак-Враца“ започват усилена подготовка за домакинството си на зоналното първенство от Републиканския преглед по полицейска стрелба - на 23 април, а и за следващото състезание - републиканския турнир „Бинев, Трошанов, Ангелов“, който ще се проведе през месец май в София.

Дамян Петров