Врачанските бойци
Врачанските бойци / Боен клуб Сила
Бойци от Врачанският Боен клуб „Сила“, които са част от националният отбор на България по ММА, отново се представиха отлично.

Цветомир Тодоров спечели петата си Балканска титла по ММА. Младата надежда на Боен клуб „Сила“ излезе в категория до 61 кг. при юношите, където имаше четирима претенденти за титлата. Врачанинът изигра блестящо първата си среща срещу представител на домакините, но получи тежка контузия в глезена. На финала въпреки контузията си той отново надигра противника си /от Албания/ и така се окичи с петото си балканско злато.

Павлин Воденичарски, другият боец от Враца, имаше трима претендента за титлата. Жребият го изпрати директно на финал, на който излезе срещу опонент от България. Павлин показа добра игра в три рунда, но две наказателни точки не му позволиха да спечели срещата. Така Павлин се окичи с сребърен медал от Балканиадата.

Врачанските бойци
Боен клуб Сила


Петото балканско първенство, което се проведе в Тирана, Албания, бе определено от президента на Българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки за най-голямото до сега. На този форум мериха сили бойци от пет държави. Българският национален отбор отново успя да спечели отборната купа по ММА за всички възрастови групи.

Бойците ни завоюваха общо 16 златни, 7 сребърни, 4 бронзови медала. България е на първо място на Балканско ниво‚ на първо място на Европейско ниво и на второ място на Световно ниво. Треньорите Асен Асенов и Ивайло Русинов с радост приветстваха своите възпитаници и от другата седмица започват да ги подготвят за следващата изява - „Национална ММА купа Леденика“, която ще се проведе във Враца, на 26.11.2017г.
 

Балканиада ММА
Боен клуб Сила