Врачанка получи национална диплома
Врачанка получи национална диплома / снимки: Даниела Хитова

Мария Митева от Природо-математическата гимназия във Враца получи не обикновенна, а национална диплома за завършването на средното си образование. Това стана днес, ден преди началото на учебната година, на специална церемония, на която присъстваха директорите на всички училища в областта. Дипломата, която е подписана от министъра на образованието Сергей Игнатов, бе връчена на Мария от заместник областния управител Цветелина Теофилова.

„Щастлива съм, защото това е оценка на труда ми" - каза Мария при връчването на дипломата. Абитуриентката завършва средното си образование с пълен отличен. Получила е много награди на национални състезания по физика и математика.

Врачанка получи национална диплома
netinfo

Изборът й да остане и продължи следването си в България обаче я разделя с любимия й предмет - физиката. "Тя ще ми остане като хоби, защото е публична тайна, че в България няма перспектива за професионална реализация в тази посока. Затова съм избрала и ще следвам "софтуерно инженерство" в Софийския университет" - обобщи за "Дарик" Мария Митева.