Врачанка коментира от Уимбълдън
Врачанка коментира от Уимбълдън / netinfo
Врачанката Искра Бочева коментира развоя на срещите на най-престижния турнир в света по тенис на корт “Уимбълдън”. Тя получи специална покана от телевизия “Диема “ 2, която единствена предаваше пряко цялото състезание от Англия.

18-годишната врачанка е една от най-добрите състезателки на месния клуб Ботев 92. В актива си вече има няколко спечелени купи.

Отборът по стрийтбол на Враца се класира на второ място при юношите до 18 години в първото Национално първенство. Патрон на проявата бе президентът на Републиката Георги Първанов, който откри финалния турнир. Състезанието се проведе в София.

В надпреварата участваха 240 състезатели, групирани в 60 отбора в три възрастови групи. Класиралите се от първо до трето място бяха наградени с мобилни телефони и медали. Общият награден фонд на шампионата бе 44 хиляди лева.

Милена Стефанова се класира на второ място при жените в открития турнир по ускорен шах, който се проведе в Русе. Врачанската шахматистка записа пет победи и спечели пет точки от девет възможни. На първа позиция в надпреварата при жените с 5.5 точки се класира Пламена Андреева от тима на “Спартак-Плевен 21”.

В общият турнир първи е шахматистът от Стара Загора Сашо Николов, който спечели 7.5 точки от девет възможни. Милена Стефанова се нареди на 16-та позиция в общото класиране.