Граждани се включиха в днешното залесяване във Враца.
Граждани се включиха в днешното залесяване във Враца. / Община Враца
Съвместна инициатива за засаждане на иглолистни и широколистни дръвчета стартира Община Враца и „Екопак“ България. Начало на кампанията бе дадено със засаждането на 300 дръвчета в района на ул. „Братя Миладинови“, в жк "Металург" в града.

„Благодаря на партньорите от „Екопак“, на жителите на квартала и на всички, които днес се включвате в залесяването. Убеден съм, че един ден, когато минавате от тук, ще казвате, че това е гората, която вие сте посадили, защото смисълът на живота е в това да създаваш. Вярвам, че заедно ще запазим новозасадените дървесни видове”, каза кметът Калин Каменов.

Залесяването.
Община Враца


Поздрав към участниците отправи и изпълнителният директор на „Екопак“ България Тодор Бургуджиев. „Радостен съм да бъдем тук, в този красив град, защото днес искаме  да се погрижим бъдещето на Враца да бъде зелено”, заяви Бургуджиев. Той допълни, че жителите на града успешно се справят и с разделното събиране.  „За миналата година Враца събра 32 тона хартия, която ние рециклирахме. Това се равнява на над 400 спасени дървета“, каза още изпълнителният директор на „Екопак“ България.

Децата също се включиха в кампанията.
Община Враца


Засаждането на дръвчетата в жк „Металург“ е първото събитие от кампанията „За зелено бъдеще“. Инициативата ще продължи три години, като ще се организират множество прояви за облагородяване и залесяване на различни райони на града.

На официалното откриване на кампанията присъстваха също заместник-кметът Петя Долапчиева, директорът на РИОСВ Враца Цветинка Нейкова, директорът на Държавни горско стопанство – Враца - инж. Ивайло Ангелов, общински съветници и граждани.

В инициативата се включиха ученици и деца от детските градини, които в края на събитието получиха грамоти и храсти, които да засадят в двора на учебните заведения.