/ личен архив
На провелото Европейско първенство по ММА за момчета, кадети и юноши врачанските бойци на „Боен клуб Сила“-Враца спечелиха призови места. Домакин на проявата бе Арена Шумен.
 
Цветомир Тодоров  е седемкратен републикански и шест кратен балкански шампион, а вече и Европейски шампион по ММА при юношите в категория до 61 кг. След блестяща игра в четвърт финала Цветомир успя да надиграе състезателя на Турция.

Врачански спортен клуб завоюва 6 златни и 4 бронзови медала

На финала се изправи срещу Ивелин Добрев от България, с който направиха атрактивна среща. Срещата бе спечелена от Цветомир Тодоров  в третият рунд с технически нокаут. Така врачанинът грабна европейското злато.
 
Николай Цветков е републикански шампион за 2018 г., което му осигури квота за европейският форум през октомври. Цветков игра в категория до 48 кг при момчетата, където се представи отлично. В първата си среща успя да надвие по точки представителя на Украйна, след което отстрани друг опонент от България.

Събират идеи за бъдещата визия на Враца (СНИМКИ)

Това му осигури участие на финал. Във финалната си среща се изправи срещу друг състезател на Украйна, който не успя да надиграе и загуби срещата си с ключ направен от украинеца. Вицеевропейската титла на Цветков бе задоволителна за първо участие на голям форум на младият боец.
 
Българският национален отбор спечели отборната купа като след тях се наредиха Украйна, Португалия, Турция и Албания. Равносметката от Европейският шампионат по ММА е златен и сребърен медал за врачанските бойци. Треньорите Асен Асенов и Ивайло Русинов с гордост поздравиха своите възпитаници за добре свършената работа.

Целите им са постигнати на сто процента благодарение на отдадеността на момчетата по време на подготовката. Екипът на „Боен клуб Сила“ благодари на всички, които помагаха за подготовката на момчетата и не на последно място на спонсорите на клуба.