Враца и София - отличниците на България
Враца и София - отличниците на България / netinfo
Враца и София - отличниците на България
24553
Враца и София - отличниците на България
  • Враца и София - отличниците на България

Договор за "Интегриран проект за водния цикъл на Враца" подписаха днес в града под Околчица министър Нона Караджова и кмета д-р Костадин Шахов. На подписването присъства и премиерът Бойко Борисов.

Това е първият голям инфраструктурен проект на България в областта на околната среда, който получава положителна оценка от Брюксел. Стойността му е за над 123, 500 млн.лв., от тях 98 млн.лв. са по оперативната програма и 24 млн.лв - от държавния бюджет. Продължителността ще е 4 години. За това време ще бъдат осигурени 520 работни места. След подписването премиерът Борисов  предупреди врачани, че през следващите няколко години града ще е кален и преминаването ще е трудно, но пое ангажимент парите необходими за пълното възстановяване на улиците след разкопаването ще бъдат осигурени от държавния бюджет.

"Враца е града, който получава най-много пари, каза още Бойко Борисов и допълни, че заедно със София са двете населени места, които могат да се оправят с европейски проекти, защото имат административен капацитет.