Врабчета  по Радичков  растат в ОДК - Монтана
Врабчета по Радичков растат в ОДК - Монтана / netinfo

От 1 март Обединеният детски комплекс в Монтана се казва „Ние, врабчетата” . Това решиха на поредното си заседание общинските съветници в Монтана. Той осмисля свободното време на децата и учениците и развива техните индивидуални способности и дарби.
Името на ОДК „Ние, врабчетата” по едноименното произведение на Йордан Радичков предложили възпитаниците от театралната трупа, разказа директорката на детската институция Миглена Георгиева.

 ” Като врабчетата на автора децата в ОДК се учат да летят сами, водени от своите пориви, надежди и умения. Децата са като врабчетата на Радичков - „пръкват се” на този свят със своите дадености, таланти, невинност и мъдрост. ОДК дава възможност всичко това да се открие, поощри и развие, дава криле на децата, за да могат да полетят. Името „Ние, врабчетата” хармонира най – добре с идеите и дейността на Обединения детски комплекс, чиято цел е да осмисли свободното време на децата и да насочи техния полет в правилна посока.”


Решението ОДК – Монтана да носи името „Ние, врабчетата” е на Педагогическия съвет. Становището на колектива е съгласувано в разговор с Димитър Радичков. Децата от детския комплекс се надяват той да стане кръстник на ОДК Монтана на празника на детето 1 юни.