Изваждането на кръста от реката при село Краводер.
Изваждането на кръста от реката при село Краводер. / ВМРО Враца
Областния комитет на ВМРО-Враца зарадва жителите на община Криводол с организирането на водосвет и курбан за Йордановден. За големия християнски празник, в с. Краводер се събраха стотици хора, а десетина смелчаци се престрашиха да скочат в ледените води на река Ботуня.  Отец Василий отслужи Богоявленския водосвет и хвърли кръста в реката. Най-бърз се оказа Амадор Георгиев от Краводер, който спечели паричната награда от 100 лева, връчена му от народния представител Красимир Богданов.

Победителят
ВМРО Враца

Останалите участници получиха икони на Богоявление, а всички присъстващи се стоплиха с курбан, хубаво червено вино от Северозападния регион и български народни хора, които се извиха на площада в селото.

Празникът
ВМРО Враца

Това е поредната населено място във Врачанско, след Згориград и областния център Враца, където войводите възобновяват традицията на Богоявленския ритуал по спасяването на кръста. “С тези прояви се стремим да съхраним и утвърдим българските духовни ценности. Убедени сме, че там където веднъж проведем проявата, тя ще стане традиционна. Още от сега обмисляме, в кое населено място да бъдем следващата година”, коментираха от ВМРО.