ВМРО във Враца почете годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.
ВМРО във Враца почете годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. / ВМРО Враца
114-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание отбеляза Областният комитет на ВМРО Враца. Патриотите запалиха свещи в памет на загиналите герой в катедралния храм „Свети Апостоли“. Отец Владислав Цветанов отслужи заупокойна молитва за падналите въстаници и за загиналите за свободата на България. Осветен беше специално приготвения за случая курбан, а всички присъстващи целунаха кръста и си пожелаха, в бъдеще хората от България и Македония да търсят обединението и заедно да почитат славните исторически дати.

В поклонението се включиха народният представители от „Обединен патриоти“ Красимир Богданов, зам.-областният управител Робертино Маринов, общински съветници и кметове от ВМРО, членове и симпатизанти на mатриотите от област Враца.

Красимир Богданов получи подарък от Георги Ганецовски.
ВМРО Враца


По повод Илинден, директорът на Регионален исторически музей Враца Георги Ганецовски подари на Богданов илюстрования албум „Сабите на войводите“, в който са представени хладни оръжия, принадлежали на 38 от най-значимите дейци на българското национално-освободително движение - Ваcил Левcки, Христо Ботев, Георги Раковски, Филип Тотю, Панайот Хитов, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Велчо Атанасов-Джамджията, Иван Кулин, Матей Преображенски.