ВМРО - БНД - Мездра  избра ново ръководство
ВМРО - БНД - Мездра избра ново ръководство / Снимки: Мирослав Гетов

Местната организация на ВМРО-БНД в Мездра отчете своята дейност през периода 2008 - 2011 г. , прие програма за работа през 2012 и избра ново ръководство на отчетно-изборно събрание.

Отчет за дейността на местната структура на „войводите” през периода XII.2008 - XII.2011 г. изнесе нейният председател Красимир Тодоров. Той очерта основните прояви и инициативи, осъществени през последните три години. Сред тях са учредяване на наградата „Патриот на годината”, участие в протестните шествия и подписки, организирани от ВМРО-БНД на национално ниво (напр. за отварянето на III и IV блок на АЕЦ „Козлодуй”  и срещу членството на Турция в Европейския съюз), както и в традиционните факелни шествия, организирани от Областния комитет на ВМРО-БНД по случай годишнините от гибелта на Васил Левски, основаването на ВМРО и Ньойския договор.

Тодоров направи анализ на представянето на „комитите” на местно ниво в изборите за членове на Европейския парламент през 2009 г. и в избори’2011. Той заяви, че ако на евроизборите за ВМРО-БНД в община Мездра гласуваха 169 души, то на избори’2011 действителните бюлетини за патриотите бяха 519 и само 3 гласа не им достигнаха да вкарат съветник в Общинския съвет. На последните избори ВМРО-БНД за пръв път участва със самостоятелна листа за общински съветници и издигна свой кандидат за кмет на община Мездра.

Тодоров посочи и недостатъците в предизборната кампания, между които липсата на организационен опит и на достатъчно партийни структури по селата.

ВМРО - БНД - Мездра  избра ново ръководство
netinfo

От името на ВМРО-БНД Красимир Тодоров връчи благодарствена грамота на собственика на кабелна телевизия „Интерсат” Мирослав Захариев за неговото безвъзмездно спомоществователство в полза на организацията.

Добра оценка за досегашната работа на мездренските „войводи” дадоха председателят на Областния комитет на ВМРО-БНД Красимир Богданов и координаторът за областите Враца, Монтана и Видин Валентин Вълковски. Богданов подчерта, че резултатите на ВМРО-БНД във Врачанско на избори’2011 нареждат областната стурктура на четвърто място в страната, което  е една добра изходна база за предстоящите парламентарни избори.  Той препоръча да се работи повече между изборите, за да стане ВМРО-БНД разпознаваема в обществото и да се акцентира върху организационнот укрепване на местната структура.

На събранието бе изнесена информация за финансовото състояние на градската организация и приета програма за работа през 2012 г. Изграждане на младежка организация на ВМРО-БНД в гр. Мездра, организиране на благотворителна акция по случай Великден и на патриотични партита по повод Деня на Мездра - 6 май (Гергьовден), Деня на независимостта - 22 септември и Рождество Христово, почистване на войнишки паметници - тези са някои от инициативите, заложени от патриотите за изпълнение през т. г.

ВМРО - БНД - Мездра  избра ново ръководство
netinfo

Поради изтичане на 3-годишния мандат на досегашното ръководство бяха избрани нови ръководни органи. За председател единодушно бе утвърдена Тони Яшова, преподавател по музика в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, за зам.-председател - Мирослав Гетов, редактор на в. „Мездра XXI век”, а за секретар-касиер - Цветелина Василева, главен счетоводител на „Стройкерамика” АД.