Видин кмет
Видин кмет / Община Видин
 Литературното четене под наслов „Молив зад ухото“, което е част от събитията на пътуващия фестивал „Квартална сцена“, събра много любознателни малчугани.
Проявата се проведе с актьора Илия Виделинов на сцената пред Библиопощата. Кметът на Община Видин Огнян Ценков бе специален гост на децата и им прочете българската приказка „Бърза работа“. Той обясни защо е избрал точно нея: „ Заради важната поука - когато вършиш някаква работа и си поел ангажимент, не трябва да го забравяш и да се стремиш да го изпълниш така, както си обещал. Това са едни от най-важните неща, които трябва да научите в живота, мили деца – да бъдете честни, последователни и трудолюбиви“.

Ценков разговаря с малките почитатели на приказки и сподели спомени от своето детство. Той благодари за интересните инициативи на организаторите на пътуващия фестивал за изпълнителски изкуства, чийто домакин от 8 до 11 август е Видин.

„Квартална сцена“ продължава днес с ателие за изработка на мандали и спектакъла „Галената дъщеря“ пред Библиопощата, а довечера от 21 часа е предвидено огнено шоу, което ще се състои на откритата сцена при Художествената галерия „Н. Петров“.
 
12.08.2019 г.